Unii subiecți emoționali au crescut tensiunea arterială doar pentru că văd un medic. Este „efectul de haină albă”. Pentru a limita acest factor, este recomandabil să luați tensiunea arterială în afara cabinetului medicului sau să folosiți dispozitive de autospecializare care să permită subiectului să-și evalueze tensiunea arterială acasă.
În cele din urmă, în caz de îndoială cu privire la tensiunea arterială ridicată, ar trebui efectuată o măsurare a tensiunii arteriale ambulatorii (MAPA) care înregistrează continuu tensiunea arterială pe parcursul a 24 de ore și care va fi efectuată de un cardiolog. Vezi cel mai bun remediu pentru hipertensiune
Factorii care promovează hipertensiunea arterială:
- Consumul excesiv de lichior,
- contracepție orală,
- sarcina (pre toxemie gnantă),
- mâncare prea sărată,
- fumatul,
- alcoolism,
- supraponderal,
- inactivitate fizica,
- anumite medicamente,
- stres și șoc emoțional prelungit,
- zgomotul.
Un studiu a arătat astfel că zgomotul care depășește 35 de decibeli (avion, mașină, sforăit …) în timpul somnului noaptea a crescut tensiunea arterială cu 6,2 mmHg pentru sistolică și 7,4 mmHg pentru diastolic. Persoanele care locuiesc în apropierea unui aeroport de mai bine de cinci ani au un risc crescut de hipertensiune arterială.
În cele din urmă, cercetările au arătat că citomegalovirusul (CMV) la șoareci este capabil să inducă o creștere a tensiunii arteriale. Se crede că se întâmplă prin acțiunea unui proces inflamator care crește expresia reninei și a angiotensinei II (doi factori care induc tensiunea arterială ridicată). Dacă această experiență este confirmată la oameni, ar însemna că în viitor ar fi posibil să se trateze anumite tensiuni arteriale cu antivirale.
Evaluarea altor factori de risc cardiovascular
Când se confirmă tensiunea arterială ridicată, este esențial să se caute sistematic alți factori de risc cardiovascular care ar putea agrava situația persoanei:
- vârsta subiectului: peste 50 la bărbați și peste 60 la femei;
- Diabet,
- un exces de colesterol și în special LDL,
- un exces de trigliceride,
- fumatul în derulare sau oprit mai puțin de trei ani,
- un exces de greutate care duce la o creștere a perimetrului ombilical: mai mare sau egală cu 88 cm la femei și 102 cm la bărbați;
- inactivitate fizica, Vezi cel mai bun remediu pentru hipertensiune
- istoric familial de accident vascular cerebral, infarct miocardic sau moarte subită,
- prezența în subiect a complicațiilor cardiace, renale, cerebrale sau arteriale secundare acestei hipertensiuni.
La acestea se adaugă acum:
- Creșterea homocisteinei, care este un aminoacid sulfuric din proteinele alimentare. În mod normal, este transformat în metionină și / sau cisteină. Cu toate acestea, anumite deficiențe, în special în vitaminele B, își cresc rata care este dăunătoare pentru organism.
- deficit de vitamina D
În funcție de importanța și numărul de factori de risc observați la persoană și de înălțimea creșterii tensiunii arteriale, medicul va evalua nivelul riscului lor individual. Acest lucru va afecta în mod direct severitatea tratamentului care urmează să fie efectuat. Deoarece obiectivele reducerii tensiunii arteriale vor fi mai importante în caz de risc asociat și / sau hipertensiune arterială ridicată, decât în cazul hipertensiunii arteriale scăzute fără alți factori de risc.
Reguli de igienă și dietetică
Primul lucru de făcut atunci când descoperiți hipertensiunea arterială și înainte de a începe orice medicament este să respectați un anumit număr de reguli de dietă și dietă:
- Pierderea excesului de greutate. Întotdeauna imperativ, poate, de la sine, să facă ca tensiunea arterială să dispară.
- Limitarea consumului de sare la 5 până la 6 g pe zi. Sarea se găsește în cantități mari în mezeluri, brânzeturi, conserve, mese gata, muștar, oțet, fructe de mare … De asemenea, este recomandat să scoateți agitatorul de sare de pe masă și să înlocuiți sarea cu condimente, condimente și alte produse care adaugă. aroma alimentelor fără a adăuga sare.
- Activitate fizica. Ar trebui să fie regulat de mai multe ori pe săptămână.
- Opriți lichiorul și pastisurile.
- Opriți pilula contraceptivă.
Însă este recomandabil să eviți tot ceea ce poate ridica tensiunea: eforturi fizice semnificative, stres, enervări, băi de soare, rămân la altitudine … Acești pași simpli pot fi suficienți pentru a readuce tensiunea arterială la valorile normale. Vezi cel mai bun remediu pentru hipertensiune
Tratamentul va fi instituit numai în caz de eșec. În general este prescris pe viață. Citește, de asemenea, 9 lucruri despre care, cu siguranță, nu știi despre tensiunea arterială. Mai multe clase de tratamente antihipertensive sunt în prezent pe piață și sunt oferite pacienților în funcție de simptomele lor:
- diuretice: Lasilix, Fludex, Aldactazine, Aldactone …
- beta-blocante: Sectral, Seloken, Corgard, Célectol …
- alfablockers: Minipress, Trandate, Alpress …
- antihipertensive centrale: Catapressan, Aldomet, Hyperium …
- inhibitor al enzimei de conversie (ACEI): Lopril, Renitec, Corversil …
- blocant al canalelor de calciu: Adalat, Loxen, Tildiem, Amlor …
- antagonist al receptorilor angiotensinei II (ARAII): Tareg, Cozaar, Loortan …
- inhibitori direcți ai reninei care constituie o nouă clasă terapeutică: Rasilez …
Lasă un răspuns