Saptamana mondiala a alaptarii

Saptamana mondiala a alaptarii

Saptamana 1-7 august este saptamana mondiala a alaptarii.
 
2017 este al 25-lea an in care sarbatorim saptamana mondiala a alaptarii.
Anul acesta deviza sub care se desfasoara acest eveniment este “Singuri putem face putine lucruri dar impreuna foarte multe”.
 
Saptamana mondiala a alaptarii este coordonata de Alianta Mondiala pentru Alaptare (WABA), care reprezinta o retea globala de persoane si organizatii implicate in protejarea, promovarea si sprijinirea alaptarii peste tot in lume, bazata pe Declaratia Innocenti si Strategia Globala OMS/UNICEF privind alimentatia copiilor.
 
Obiectivele saptamanii alaptarii pentru anul acesta se incadreaza in perspectiva dezvoltarii globale si sustenabile, care sunt esentiale pentru ecologie, economie si echitate. Astfel, dintre aceste enumeram urmatoarele:
-          Alaptarea este un mod natural si putin costisitor in raport cu alimentatia artificiala, contribuind in acest mod la scaderea saraciei
-          Alaptarea imbunatateste semnificativ sanatatea, dezvoltarea si supravietuirea copiilor
-          Alaptarea contribuie la sanatatea si bunastarea mamei pe termen scurt si lung
-          Alaptarea si calitatea alimentatiei complementare contribuie semnificativ la dezvoltarea mentala si cognitiva a copilului, promovand capacitatile sale de invatare
-          Alaptarea presupune consm mic de energie comparativ cu producerea industriala a laptelui formula, reducand astfel necesarul de lemn de foc si de alte surse pentru energie
-          Alaptarea trebuie promovata in particular la populatiile vulnerabile pentru reducerea inegalitatilor
-          Alaptarea inseamna sanatate, viata, mediu fara poluare, renuntarea la exploatarea intensiva a resurselor
-          Alaptarea este ecologica in comparatie cu laptele formula pentru ca producerea de lapte in ferme contribuie la emisii de carbon si schimbari climatice.
 
In Romania, proportia copiilor alaptati exclusiv in primele 6 luni de viata dar si dupa aceasta varsta in paralel cu alimentatia complementara este inca mica. Imbunatatirea acestei situatii nu se poate realiza decat daca vom lucra impreuna.
 
Sursa: http://worldbreastfeedingweek.org/
 
Pentru alte informatii utile, puteti accesa si urmatoarele articole:
 
>>Importanta alaptarii
 
>>Cum se realizeaza corect alimentatia la san
 
>>Colectarea laptelui matern

0 Comentarii

Lasa un comentariu